Δείτε βίντεο με παρουσία του συλλόγου σε τηλεοπτικές εκπομπές.

Σεμινάρια Συντονιστών Μεταμοσχεύσεων ΕΟΜ 2016

Σχετικά Βίντεο

«Ανθρώπινη ζωή»

Ο Δημήτρης ζει χάρη στην καρδιά του Νικόλα που «έφυγε» σε τροχαίο,ο Εμμανουήλ ζει χάρη στο ήπαρ μίας άγνωστής του γυναίκας που χάθηκε πρόωρα. Και οι δύο απέκτησαν μία δεύτερη ζωή, χάρη στην εσωτερική δύναμη των συγγενών δύο άλλων οικογενειών και το σύγχρονο «θαύμα» της μεταμόσχευσης. Γιατί όμως η Ελλάδα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη δωρεά οργάνων; Ο Γιώργος Πυρπασόπουλος μιλάει με μεταμοσχευμένους, συγγενείς ασθενών και χειρουργούς για το μεγαλείο της δωρεάς μοσχευμάτων, τις τεράστιες λίστες αναμονής, των αγώνα δρόμου των γιατρών, τα προβλήματα του συστήματος.

 

Δείται το video

 

 

 

 

Συνέντευξη του Γενικού Γραμματέα του Συλλόγου στο ΓΙΑΝΝΗ ΔΕΡΒΕΤΖΟΓΛΟΥ στα ΝΕΑ

«Κύριε Κωνσταντίνου, καλησπέρα. Σας καλούμε από το γραφείο συντονισμού μεταμοσχεύσεων στο Ωνάσειο. Θα πρέπει να έρθετε αμέσως από εδώ. Έχουμε μόσχευμα, το οποίο ίσως είναι το κατάλληλο για εσάς».
Ο Ανδρέας Κωνσταντίνου περίμενε 20 μήνες για αυτό το τηλεφώνημα. Δεν ήταν όμως το τυχερό του αυτή την πρώτη φορά. Υπήρχε άλλος ασθενής ο οποίος ήταν πιο κατάλληλος για το μόσχευμα. Το περιστατικό συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα και ο 42χρονος που δέχθηκε τελικά την καρδιά ήταν φίλος του. «Χάρηκα πολύ που πήρε ο συγκεκριμένος την καρδιά! Είχαμε γνωριστεί επειδή αντιμετωπίζουμε παρόμοιο πρόβλημα, που απαιτεί όμως την ίδια λύση. Του ευχήθηκα ολόψυχα καλή μεταμόσχευση. Εγώ θα πρέπει να περιμένω» λέει ο κ. Κωνσταντίνου

Την Πέμπτη 20 Μαρτίου ο Αντώνης Σρόιτερ συναντάει ανθρώπους  που περιμένουν χρόνια για ένα Μόσχευμα , ένα δώρο Ζωής .

Για να δείτε το Video  πατήστε   εδώ.

Μεταμοσχεύσεις  Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων  ΑΝΤ1  20/03/2014
Για να δείτε το video   πατήστε εδώ.