Σε ζεστή και εορταστική ατμόσφαιρα παρουσία μελών και φίλων πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία για Δεύτερη συνεχόμενη χρονιά  η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Πανελληνίου Συλλόγου Μεταμοσχευμένων Καρδιάς-Πνεύμονα «ΣυνεχίΖΩ» το Σάββατο 7 Μαρτίου 2015 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλλιθέας. Στην εκδήλωση παρέστησαν και απεύθυναν σύντομο   χαιρετισμό οι Ο κύριος Πέτρος Σφυράκης Διευθυντής του τμήματος Μεταμοσχεύσεων του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου , η Κυρία Δέσποινα Χειλίδου Προϊσταμένη της Συντονιστικής Ομάδος του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου , καθώς και εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους όσους  τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση , καθώς  επίσης το Δήμαρχο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Δήμου Καλλιθέας για την Παραχώρηση για Δεύτερη χρονιά της αίθουσας του δημοτικού Συμβουλίου για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Τα δύο φλουριά που αντιπροσώπευαν από ένα «Γούρι» έκαστο έτυχαν το πρώτο στο μέλος του Συλλόγου κα. Νεκταρία Χατζηκαμπούρι , και παραδόθηκε από την Αντιπρόεδρο του Συλλόγου και δεύτερο στον Σύλλογο , το οποίο παρέλαβε η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Αικατερίνη Τσάντου

Μετά το τέλος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε και η ατήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου.

Σε μία κατάμεστη αίθουσα στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου  η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου κα. ΤΣΑΝΤΟΥ  ενημέρωσε τους παραβρισκόμενος για την Δωρεά Οργάνων και τις θέσεις του Συλλόγου .Στην Εκδήλωση παρευρέθησαν και μίλησαν για την ιδέα της δωρεάς οργάνων η Πρόεδρος του Σωματείου Ύπατο-μεταμοσχευμένων «ΗπαρΧΩ» κα.ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ο κύριος ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΡΑΣΣΑΣ από την κοινότητα Νευροπαθών και ο Καθηγητής  κύριος Ευστάθιος Αντωνίου. Μετά τις τοποθέτηση  των ομιλητών ο λόγος δόθηκε σους παραβρισκόμενους και οι συμμετέχοντες στο Πάνελ απάντησαν σε ερωτήσεις  ,και προβληματισμούς τον παρισταμένων.

Ο Σύλλογος από την πλευρά του αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά την ομάδα Γυναικών Αγίου Στεφάνου για αυτή την πρωτοβουλία.

Με επιτυχία στέφθηκε για δεύτερη χρονιά η προσπάθεια του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου την Κυριακή , 2 Νοεμβρίου 2014 με σύνθημα « Ελάτε να περπατήσουμε!» .Αρκετά ήτανε και τα μέλη του Συλλόγου μας που παρευρέθησαν και απόλαυσαν ένα υγιεινό και ήπιο περίπατο κάτω από την ηλιόλουστη Ακρόπολη και με την συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων.

 

Σε μία  ζεστή  και εορταστική  ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλλιθέας. Η αίθουσα ήταν κατάμεστη από μέλη και φίλους του Συλλόγου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους , ο κ.Πέτρος Σφυράκης, Διευθυντής του τμήματος Μεταμοσχεύσεων του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου , ο κ. Λόυις Λουκά Καρδιοχειρουργός του ΩΚΚ , η κα. Δέσποινα Χειλίδου Προϊσταμένη της συντονιστικής ομάδος του ΩΚΚ , από το Σύλλογο Μεταμοσχευμένων εκ Νεφρού μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Χρήστο Σβάρνα από το Σωματείο Ηπατομεταμοσχευμένων «ΗΠΑΡχω» η Πρόεδρος κα. Χριστίνα Θεοδωρίδου καθώς και μέλη του Σωματείου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση , επίσης το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καλλιθέας για την παραχώρηση της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Τα δύο φλουριά που αντιπροσώπευαν από μια κέρινη εικόνα το κάθε ένα έτυχαν το μεν πρώτο  στο ΧΡΙΣΤΟ το δεύτερο στο μέλος του Συλλόγου Κωνσταντίνο Μοίρα.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης τα μέλη του Συλλόγου πραγματοποίησαν και την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση.

 

 

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 9ο Συμπόσιο Μεταμοσχεύσεων στη Θεσσαλονίκη.

Η Χειρουργική Κλινική Μεταμοσχεύσεων του ΑΠΘ διοργάνωσε και φέτος, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Μεταμοσχεύσεων, την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Ήπατος και την Εταιρεία Αναισθησιολογίας και Εντατικής Ιατρικής Βορείου Ελλάδος, το 9ο Συμπόσιο Μεταμοσχεύσεων, που τελεί υπό την αιγίδα του Ιατρικού Τμήματος της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ στο Ξενοδοχείο Makedonia Palace.

Στο επιστημονικό πρόγραμμα αυτού του Συμποσίου περιλαμβάνονταν  επίκαιρα για την Ελληνική πραγματικότητα θέματα, τα οποία επιλέχθηκαν με κριτήριο τις σύγχρονες απόψεις και προβληματισμούς  συζητήθηκαν με βάση την Ελληνική εμπειρία, αλλά και τη διεθνή πρακτική.

Τα θέματα που επιλέχθηκαν παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο στρογγυλών τραπεζών και διαλέξεων από εκλεκτούς και καταξιωμένους Έλληνες και ξένους ομιλητές με βαθειά γνώση και προσωπική εμπειρία.

Τον Σύλλογο εκπροσώπησε ο πρόεδρος ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΑΓΓΙΝΑΣ